Tømmer
Sømåen Tradisjonshandverk ønsker på sikt å kunne være selvforsynt med tømmer og materialer til restaureringsprosjekt. Vi eier ei bandsag som egner seg til å skjære gjennomskurd og større dimensjoner. Vi eier også ei "halv" tømmervogn. Vi har de senere par åra kjøpt noe tømmer på rot av Statskog, som vi hogger og videreforedler sjøl. Dette gjelder spesielt takåser/rundtømmer. Det er ingen selvfølge å få tak i manuelt barka tømmer lenger, noe som er ei forutsetning når en skal legge inn nytt tømmer, særlig på enklere hus der eneste bearbeidinga av stokken var nettopp barkspaden.
 
Utplukking av Tømmer på rot
Utplukking av tømmer på rot. Utgangspunktet for et godt sluttresultat er alltid god emner.
 
Barka rotstokk
Barka rotstokk som er egnet til kløving av takstikker. Det er ikke mange trær i skogen som egner seg til dette. Det er mange kriterier som skal oppfylles for å være god nok. 
 
Prøving og felling
Prøving og feiling i skogen. En kabbe på 47 cm er kappa av i rotenden for å prøve. Det en ser etter er først og fremst rettkløvdhet, og om kabben er lettkløvd.
 Dette treet viste seg å være nær prima til formålet takstikker. På forhånd trodde jeg at for grov kvist, og dessuten dominerende på ene sida gjorde at det var spenninger i treet som gjorde det uegnet. Men det var feil. Treet var så og si helt rettkløvd, noe som ga ca 1500 takstikker fra en rotstokk på 6meter.
 
Utkjøring av tømmer
Utkjøring av tømmer etter manuell hogging. Dette skal bli til materialer av god kvalitet til våre restaureringsprosjekt. 

 

 
 Kontakt info 
Sømåen Tradisjonshandverk AS 
Sømåen Tradisjonshandverk AS holder til lengst nord i Hedmark fylke, i Engerdal Kommune. Sømådalen er ei trivelig grend med barnehage, skole,og butikk. Grenda har ca 80 ihuga innbyggere med smått og stort.
 
 
 
Henning Søndmør
Daglig leder
Mobil +4741696008    
E-post: hsondmor@bbnett.no


Karl Ove Søndmør
Mobil +4790946049
E-post:


Svein Joten
Mobil +4790681656
E-post: svein.joten@gmail.com


Oddgeir Riseth
Mobil +4795974104
E-post: oriseth@gmai.com
Get Directions
Sømåen Tradisjonshandverk AS
Kartdata ©2014 Google
Karta
Satellit
Lat=62.10364 , Lon=11.64262
 
 
 
 


 

© LightWeb